16.10.2018

Фруктові закуски до вина

Фруктові закуски до вина останніми роками набули надзвичайної популярності в Україні. І це не випадково, адже традиційне поєднання вина та фруктів вважається найбільш виграшним, оскільки саме його прийнято вважати класичним.

Смакові переваги різних людей доводять ритуал вживання цього виноградного алкогольного напою до досконалості, особливо це стосується ексклюзивних і дорогих марочних сортів. І піднести їх хочеться в найвигіднішому та найбільш відповідному вигляді.

Як же домогтися найкращого поєднання, використовуючи фруктові закуски до вина або ягідне асорті, без м'ясних калорійних страв?

Вино і солодкі фрукти

Окремі види фруктів, що вживаються з вином, давно стали класичним доповненням, нехай банальним, але попри це ідеальним. Наприклад, шампанське і соковита свіжа полуниця.

Однак, не до всіх напоїв підійдуть фрукти та ягоди, що відрізняються підвищеним вмістом кислоти чи цукру, або специфічним смаком. Сухе вино не рекомендується пити з фруктами, що відрізняються кислинкою, краще віддати перевагу обсмаженим або печеним аналогам.

З келихом ексклюзивного Шардоне або вишуканого Мерло прекрасно поєднуються інжир і благородні сорти сиру, шматочки стиглої дині та шинки. Але при відсутності цих витончених гастрономічних страв їх можна замінити печеними грушами і яблуками, які щедро присмачені ароматними спеціями у вигляді розмарину, ванілі або кориці, і які стануть відмінним доповненням до ексклюзивних вин.

Вино та свіжі фрукти

Частою причиною суперечок любителів виноградного вина і професійних сомельє стає те, які свіжі фрукти найкраще гармоніюють з тим чи іншим видом вина. Але в кінцевому підсумку все залежить від індивідуальних уподобань людей, тому багато споживачів активно експериментують з гастрономічними закусками.

Традиційно найбільш виграшними комбінаціями вважаються наступні:

  • Ігристе вино з полуницею і цитрусовими;
  • Білі сухі та напівсухі сорти з персиками та стиглим авокадо;
  • Біле солодке вино з грушею і виноградом;
  • Рожеві алкогольні напої з кавуном та динею;
  • Червоні сорти сухих вин з вишнею і виноградом;
  • Червоний солодкий алкоголь з ківі й яблуком;
  • Міцні виноградні напої добре гармонують з чорносливом, цитрусовими фруктами та свіжої сливою.

Головною умовою при подачі фруктів та ягід до вина є їх стиглість і свіжість. Для зручності їх необхідно порізати на порційні шматочки та використовувати шпажки.

Фруктові снеки до вина

Український виробник сухофруктів і фруктових цукерок компанія SERGIO пропонує цікавий варіант доповнення до вина - готові фруктові снеки . Вони не вимагають попередньої підготовки перед подачею та володіють майже таким смаком і ароматом, як свіжі фрукти і ягоди.

Сушена полуниця відмінно гармонує з ігристим шампанським і білими винами. Снеки з сушеної вишні стануть чудовим доповненням до келиха червоного виноградного вина. Солодкість сушеної черешні в поєднанні з твердим сиром благородних сортів - це пікантна закуска до рожевого вина.

Ті, хто дотримується твердих поглядів, що найкращим доповненням до вина є дорогий сир з вишуканим смаком, швидше за все, не знайомі з принципами поєднання виноградних алкогольних напоїв зі свіжими фруктами і ягодами. А експерименти з різними видами готових фруктових закусок до вина допоможуть отримати нові гастрономічні відчуття від вживання вина.

Купити фруктові закуски до вина за найкращою ціною в Україні можна в Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі та інших містах, а також в інтернет магазині виробника.