20.11.2017

Сухофрукти для грудничків - рецепт компотиків із сухофруктів

Напої з натуральних сухофруктів для грудничків - з якого віку і які компотики з сухофруктів можна давати грудним малюкам?

Як пиття в перші місяці життя грудничка можна вживати тільки кип'ячену воду, що пройшла додаткову процедуру фільтрації. По досягненню тримісячного віку в раціон дитини, що знаходиться на грудному вигодовуванні, можна починати додавати грушевий сік або сік із зелених яблук.

Яблучний компотик із сухофруктів для грудничка

Піврічному грудничкові можна давати яблучний компот, приготований за спеціальним рецептом. Такого роду компот містить велику кількість необхідних зростаючому організму вітамінів і мікроелементів.

Як відомо, сухофрукти для немовлят являють собою своєрідний концентрат усіх корисних речовин, що містяться у фрукті. З цієї причини напої з сухофруктів для грудничків - справжнє благо для малюків, особливо в холодну, бідну на вітаміни, пору року.

Для того щоб приготувати традиційний дитячий компот з яблук необхідно запам'ятати пропорцію співвідношення компонентів: одне яблуко середнього розміру на 200 мл води. Для виготовлення компоту для немовлят пропорція виглядає наступним чином: по одному фрукту середньої величини на 0,5 літра води.

Зверніть, будь ласка, увагу на те, що компот з грушею в раціон немовляти можна вводити лише після повного звикання до чисто яблучного.

Див. також: узвар з натуральних сухофруктів SERGIO

Сама базова технологія приготування дитячих фруктових компотів виглядає так:

  1. Відібрані для варіння плоди необхідно ретельно промити під проточною водою.
  2. Фрукти розрізають на частини з обов'язковим видаленням серцевини і нарізати на дрібні шматочки.
  3. Скибочки яблук і груш закладають в каструлю (бажано скляну), в яку потім доливають фільтровану воду в потрібній кількості. У компот, що готується для дітей, які досягли одного року, можна додати цукор (1 ложка на півлітра води).
  4. Каструлю прикрити кришкою і варити компот на середньому вогні до моменту закипання,
  5. Відразу ж після закипання нагрів слід вимкнути, щоб забезпечити максимальне збереження вітамінів та інших корисних речовин.
  6. Каструлю, обов'язково не знімаючи кришки, залишити для охолодження і настоювання на одну годину.

Для того щоб приготувати фруктовий компот з м'якотою вже зварений узвар разом з плодами слід збити до однорідної маси за допомогою міксера або блендера. Отриманий напій буде матиме більш виражений і насичений смак, окрім того в ньому буде міститися велика кількість корисної для травного процесу клітковини. Що стосується наявності мікроелементів і вітамінів, то по їх вмісту ці 2 різновиди компотів практично рівні, позаяк корисні речовини при варінні переходять з плодів у рідину повністю.

Як приготувати компот з сухофруктів для малюків - рецепт

Задумуючи приготування компоту з сухофруктів для дітей, велике значення приділяється вибору плодів: краще вибрати не надто пересушені, досить м'які і пластичні фрукти, які були висушені на сонці, а не в сушильній камері.

Рецепт приготування компоту з сушених яблук для немовлят:

Пропорція інгредієнтів для компоту: одна середня жменька (20 грамів) сушених яблук і 250 мл води. Дозволено додавання в цей компот фруктози або цукру.

1. Чисті сухі яблука необхідно на одну годину (до помітного розбухання) замочити в теплій воді.

2. Плоди ретельно промити під проточною водою.

3. Засипати в киплячу воду і варити протягом 15-20 хвилин.

4. Компот для грудничка залишити на годину. Після того, як компот охолов і настоявся, пропустити його через сито.

Спосіб приготування компоту з сушених яблук і ягід:

Необхідні продукти: шість скибочок сушених яблук і ложка будь-яких (крім полуниці) ягід.

1. Яблука і ягоди ретельно миють проточною водою і засипають у термос.

2. Плоди заливають одною великою (250 мл) склянкою окропу.

3. Суміш залишають у термосі на 10-12 годин для настоювання.

4. Пиття переливають у скляну каструлю і додають ще 250 мл води.

5. Компот доводять на плиті до кипіння, потім варять ще 10 хвилин.

Рецепт приготування компоту зі слив, родзинок і яблук:

Інгредієнти: 1 зелене яблуко, 3 сливи, 20 грам ягід родзинок і 0,7 літра води. Для дітей старшого віку напій можна підсолодити однією столовою ложкою меду.
1. Яблука і ягоди необхідно ретельно вимити під проточною водою.

2. Нарізати плоди і ягоди невеликими скибочками, видалити кісточки.

3. Ізюм, шматочки сливи та скибочки яблука засипати в скляну каструлю і залити водою.

4. Вміст каструлі потрібно довести до кипіння і потім продовжити варіння протягом 10 хвилин на маленькому вогні.

5. Настоювати компот не менше однієї години.

Купити натуральні суміші з сухофруктів для приготування компотів ТМ SERGIO в Києві і по всій Україні ви можете в магазинах офіційних партнерів , а також в інтернет магазині за ціною виробника.